Naise intiimpiirkonnast saab alguse elujõud, mis suuresti määrab ära naise emotsionaalse, vaimse ja füüsilise tervise. Mida üks naine võiks „sealt alt“ endale sisse panna ja kuidas see teda mõjutab?Tampoonid ja tupetopsikud, vibraatorid, viibrikud, kristallmunad jm – mida võtta, mida jätta? 

Jadeiitmuna, Kegeli kuulid

Tupelihaste munaga treenimine on iidselt kasutusel olnud praktika. Lisaks tupelihaste treenimisele lisanduvad ka kristalli tervendavad mōjud. Kristall peab olema kvaliteetne ja sile ning auguga: sellisele munale saab treenimiseks niidi taha siduda, siis pole ohtu, et ei saa muna enam kätte.

Munaga võiks treenida 15-30 minutit päevas. Terveks päevaks sisse jätmisest pole eriti palju kasu. Mõtle, kui teeksid jõusaalis trenni ning seejärel kõnniksid ka ülejäänud päeva, sangpommid käe otsas…

Samuti on oluline muna vahepeal korrektselt puhastada, et selle kasutamine oleks hügieeniline. Pese muna sooja seebiveega, lavendli või teepuu eeterliku ōli lahusega, pane ta kuuvalgele laadima. Ära kunagi oma kristallmuna keeda.

Vibraator

Vibraator on suurepärane vahend iseenda armastamiseks, …kuid ainult sellisel juhul, kui kiiremas korras sealt patareid välja visata! Kui kasutada vibraatorit dildona, on see igati sobilik vahend endale g-punkti massaaži tegemiseks.

Miks mitte vibreeriva seadmega? Sest vibraatori vibratsioon on liiga intensiivne naise kehale ja muudab selle tundetuks. Kui soovid elu jooksul veel vahekorda nautida, siis palun ära vibratsiooni kasuta. See pole loomulik – meeste peenised pole vōimelised sellise intensiivuse ja regulaarsusega vibreerima.

Viibrik

Viibrik on koduseks kasutamiseks mõeldud füsioteraapiaseade. Viibriku otsik sisestatakse tuppe ning sellest lähtuv stimulatsioon treenib vaagnapõhjalihaseid.

Viibrik ei vibreeri, vaid saadab otsikust lihastele stimulatsiooni ning õpetab neid pingutama ja lõdvestuma. Toonuses vaagnapõhi aga aitab leevendada mitmeid vaagnapõhjaga seotud probleeme ning tõstab oluliselt seksuaalset tundlikkust. Paljud naised on viibriku abil oma vaagnapõhja tunnetama hakanud, seda valitsema õppinud ning tänu sellele oskavad pingutusharjutusi korrektselt sooritada. Üks naine, kes oli regulaarselt vaagnapõhja treeninud, kirjutas pärast viibriku kasutuselevõttu: „Ma ei tea mida ma siin enne pingutasin, kuid nüüd on tunne hoopis teine. Jumal tänatud, et selline abimees leidus ja mu ellu muutused tõi!”.

Seadme kasutamine ei ole lubatud raseduse ajal või kui on diagnoositud vähk alakõhu piirkonnas, kui põete epilepsiat või kasutate südamestimulaatorit.

Biotagasisidega viibrikut iEase võivad kasutada kõik, välja arvatud rasedad, sest see viibrik ei kuulu elektroteraapia seadmete klassi. iEase’i otsik täitub automaatselt õhuga ning treenida, ehk siis pingutada ja lõdvestada, tuleb iseseisvalt. Samas näitab seade ekraanilt pingutuste tugevust, andes tagasisidet nii lihatoonuse kui selle arengu kohta.

Sinu enda sõrmed

Üks äärmiselt pehme ja mõnus viis iseendaga tutvumiseks on enda puudutamine. Puudutamine „sealt alt“ ja seestpoolt. Jälgi, et käed on pestud ja küüned lühikesed, eemalda sõrmused. Tuba peaks olema mugavalt soe, keskkond turvaline. Võid panna mängima endale meelepärase muusika ning kasutada endale sobilikku naturaalset õli (kookose, mandli, viinamarjaseemne vmt).

Kui pärast sünnitust tundub, et „seal all“ ei ole kõik enam endine või oled alati arvanud, et „küll mees teab, mida ja kuidas tuleb teha“, on oluline esmalt ikka ise endaga tutvust teha, sest mees ei saa seda teada, kui sa ise ei tea.

Alustuseks uuri oma intiimpiirkonda väljastpoolt. Nii sõrmede abil kui vaatle peegliga.

Teiseks on sõrmedega hea kontrollida oma intiimlihaste tugevust. Selleks aseta üks või kaks sõrme tuppe ja pigista kõigepealt tupe keskmist osa, ülemist osa ja siis alumist.

Kui oled juba leidnud enda jaoks aega ja ennast üles soojendanud, on hea aeg enda tundma õppimiseks. Masseeri end seestpoolt ja tunneta, kust on valulik, kust mõnus ja kust tuim. Proovi leida üles enda A-punkt ja G-punkt.

Kellegi teise sõrmed

On need siis tantramassaažiterapeudi või partneri sõrmed, mõlemal juhul on oluline, et tunneksid end turvaliselt. Yoni massaaž on väga intiimne ning lisaks tehnilistele oskustele peab massaaži tegija naise jaoks ka emotsionaalselt ja vaimselt kohal olema ning teda vajadusel toetama, mitte naise emotsioone vähendama või veelgi hullem, halvustama. Oleme kuulnud liiga palju lugusid seanssidest, mis olid pigem tehniliste oskuste demonstratsioonid, mitte ei võimaldanud intiimset rännakut naise sisemaailmas. Seega ole massaažiterapeuti valides väga hoolikas!

Yoni massaaž on protsess, sellel ei ole eesmärki. See protsess peab olema pehme ja aeglane, soe ja turvaline. Väga oluline on massaaži ajal hingata sügavalt nina kaudu sisse ja suu kudu välja, mis lõdvestab meelt ja keha. Kindlasti tuleks ennast väljendada, kui miski ei sobi ning anda teada, kui miski on eriti mõnus.

Peenis

Peenis ehk lingam on kōige loomulikum, mida naine võiks endale sisse lubada. Siiski on ka siin aspekte, millelest võiks teadlik olla.

Kui mees siseneb naise kehasse, ühinevad nende aurakehad ja energiad segunevad. Side partneriga talletub naise kehasse pikaks ajaks (mõne info kohaselt kaheksaks aastaks, mõne info kohaselt terveks eluks) ning võib mõjutada naise edasist elu. Õnneks on võimalik oma keha energeetiliselt puhastada ja soovimatu side katkestada.

Ennekõike aga võiks naine ennast ise tundma õppida ja teada, mis talle meeldib, mis teda erutab. Enne kui seda oodata mehelt.

Samuti ei tasu astuda vahekorda inimesega, keda sa ei imetle ega austa. Oluline on oluline partnerit usaldada – vaid siis on vōimalik kogeda naudingut. Kas teadsid, et naisel kulub erutumiseks ca 40 minutit? Ka „kähkukas“ on ok, kuid mitte pidevalt ja ainsa valikuvariandina.

Vask- või hormoonspiraal

See, kas naine soovib oma kehasse paigaldada pikemaks ajaks võõrkeha, on sügavalt isiklik otsus. Ennekõike peab naine oskama oma keha kuulata, kehalt saadud sõnumeid usaldama ja neid ka järgima.

Hormoonspiraali kasutades võib keha sõnumite kuulamine olla pisut keerukam, sest võõrad hormoonid muudavad keha tuimaks ning sellest arusaamine võib olla hägune.

Kuna arstid peavad (hormoon)spiraali kasutamist tänapäeval iseenesestmõistetavaks, soovin siinse lõigu juurde jagada lugu naisest, kes oli hormoonspiraali kasutanud aastaid.

Ühel päeval meenus talle ei-tea-kust, et varem, enne hormoonspiraali kasutamist, lainetas tema elu emotsioonide rütmis justkui meri – vahepeal tahtis ainult magada ja teistest eralduda, seejärel aga ainult seksida ja seltskonnas viibida. Kuid nüüd, juba aastaid, tundis ta ennast üsna emotsioonideta robotnaisena – kõik päevad olid sarnased, energia ei kõikunud üheski suunas ning seda jagus täpselt kõigeks, mis oli vaja ära teha. Ta ärkas hommikul, liikus sirgjoones läbi päeva ja läks õhtul magama. Nii iga päev aastast aastasse.

Kuna kätte oli jõudnud spiraali vahetamise aeg, otsustas ta endalegi üllatuseks uut spiraali mitte paigaldada. Miks? Sest ta igatses olla taas Naine, mitte robot. Tunda taas oma keha ja selle loomulikes rütmides lainetada.

Üks kehasäästlikumaid rasedusest hoidumise (või ka selle planeerimise) vahendeid on viljakusmonitor. Seda ei pea ühtegi intiimsesse kohta sisestama, vaid mõõtma selle abil igal hommikul oma temperatuuri ning saadki teada oma “rohelised” ja “punased” päevad – ehk head päevad partneriga niisama hullamiseks või sobilikud päevad viljastumiseks.

Tampoonid ja tupetopsikud

Laiatarbetampoone ei saa kohe kuidagi soovitada. Tänaseks on tehtud juba palju uuringuid selle kohta, mida need tampoonid tegelikult sisaldavad – palju keemilisi ühendeid, mida kokkuvõttes peetakse vähkitekitavateks, mis võivad kehas esile kutsuda erinevaid reaktsioone, suurendada östrogeeni dominantsust ning tagatipuks pikendada ka veritsust, et suurendada nende toodete tarbimist…

Seega, tavapoes müüdavad tampoonid ei ole kindlasti asjad, mida naine oma kõige pühamasse ja õrnemasse kohta võiks pista.

Kui sa siiski soovid kasutada tampoone, vali orgaanilised tampoonid. Igal juhul parem ja turvalisem valik.

Merekäsnatampoonid, nagu nimigi ütleb, on valmistatud naturaalsest merekäsnast. Nad on keskkonnasõbralikud, kehasõbralikud, pehmed, hea imamisvõimega, lihtsad kasutada ja väga rahakotisõbralikud.

Tupetopsikuid ehk menstruaalanumaid on samuti saadaval mitmetest erinevatest materjalidest. Ka siinkohal soovitan ennekõike orgaanilisi kehasõbralikke materjale. Tupetopsik on loodust säästev valik, kuna maksab sama palju, kui mõne kuu sidemete/tampoonide varu, kuid kestab aastaid.

Loe Katri tegemistest lähemalt www.minaolenginaine.ee

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga