Tere! Minu nimi on Merit Raju. Tahaksin rääkida oma loo ja anda teada millestki väga suure pühendumusega loodust, mida saab varsti ka lehitseda.

Juba lapsepõlvest olid minu kaaslasteks päevikukirjutamine ja sõbrannadele lehekülgedepikkused kirjad. Oli hästi palju vabadust nii kehale kui fantaasiale Võrumaa looduse keskel. Lehmaketikolina, Piusa jõe karge vee ja kortsehtedelt kastetilkade rüüpamisega. Talvel elasime me Tallinnas ja imelik tõdeda, sellest ajast pole mul eriti eredaid mälestusi.
Ka praegu elan ma Tallinnas, mere lähedal ja metsa ääres, mul on nelja-aastane tore poeg ja kolmevärviline kass.

Mul on olnud õnn elada ka teistes riikides ning seeläbi õppida eriti armastama Eestimaad kõigis oma värvides ning saada tuttavaks inimeste universaalse loomusega.

Mu elu loomulikuks osaks on viimasel kaheksal aastal, tegelikult tasapisi juba Saksamaal elamise ajast, aastast 2001 saanud jooga ning sealsed teadmised ja suhtumised, aga ka mediteerimine ja harjutused.
Olen avaldanud viis raamatut ja saanud alati teha tööalaselt endale kõige südamelähedasemaid asju. Aga mis on see kõige südamelähedasem, see on kogu aeg täpsustumises ja muutumises olnud.

Olen õppinud TTÜs ärikorraldust ja pärast veel Saksamaal magistrantuuris rahvusvahelist ärijuhtimist. Alustasin koristajatööst oma armastatud teatrimajas, seejärel, juba magistrikraadiga, rändasin läbi kaheksast-viieni (pigem üheksani õhtul) kontoritöö, millest sai alguse igatsus iseenda tööandjaks olemisele. Siis sündis ka julge otsus omal algatusel oma lemmiktöölt ära tulla ja seejärel raamat “Out of Office ehk Aasta kontsakingadeta”.

Olen küll veel mõned korrad tagasi kontorisse sattunud ja siis sealt jälle eemale. Seitsme aasta tagune koondamine andis mulle võimaluse kirjutada “Hingele pai” raamatu Võrumaa ühes tagasihoidlikus, pikalt üksi seisnud talus, kus päeval sipelgad sagisid ja öösel ükskord hiir juustesse jooksis.
Sellele järgnenud aastal sündis ka “Leia oma tee” vabakutselise elu plussidest, miinustest ja praktilisest poolest ning “Sõnadest tähtsam” (koos Helina Kärgenbergiga) suhtlemise peenest kunstist mistahes kanalis või inimestega. Värskeim raamat “Kõhule pai” sai kaante vahele inspireerituna mu poja ootusest ja sünnitusest ning on mõeldud beebiootajatele.
Kuus aastat tagasi hakkasin sõpradega tegema esimest Joogafestivali ja nüüd on sellest saanud tore iga-aastane traditsioon.

Vahepeal töötasin üle kolme aasta ajakirja Sensa peatoimetajana. Ja mu sealne, oktoobrikuine töökaotus on nüüd viinud loomuliku jätkuna päris oma ajakirjani. Tundub hirmutav ja õnnistus ühekorraga! Ja tore võimalus unistada – milline oleks see ajakiri, mida ma teeksin, kui poleks ühtki piirangut? Nii me alustasime puhtalt lehelt ja täiesti sõltumatult. Millised rubriigid, teemad, milline kujundus, paber, persoonid, autorid… Ja kõik ongi unistustest reaalsuseks kujunenud! (Ainult üks lemmikautor ei vastanudki mulle.)

Unistame koos autori ja fotograafi Marju Randmer-Nellisega teadliku elustiili ajakirjast Hingele Pai, mis räägiks kõigil täisväärtuslikuma, ehedama ja rahuldustpakkuvama elu poole pürgivale inimesele korda minevatel teemadel. Mis oleks hingepaitav nii sisult kui vormilt ja sellepärast ka reklaamivaba. Ja see pole tänase seisuga enam idee, vaid juba peaaegu valmis kujundatud ajakiri, mis ilmub märtsis!
Teeme seda põhiosas kahekesi + kujundaja, teiste abiga, aga ilma ülemusteta, ilma reklaamiosakonnata, investoriteta, tasuliste reklaampindadeta, fotopankadeta. Lihtsalt. Armastusest elu vastu, usu ja inspiratsiooni toel.

Seda ajakirja luues olen tundnud loovuse väge, mis on aidanud mind emotsionaalselt ebastabiilsematel hetkedel, on andnud teadmise, et meie loomus ongi loov ja välised kihid pole kuigi olulised.
Ja meil on suur rõõm teatada, et nüüd saab Hingele Pai endale juba ka ette tellida!

Valikus on aastatellimus 33 eurot, ühe numbri ehk kolme kuu tellimus 10 eurot ja püsimakse Swedi ja SEB klientidele 2,75 eur kuus. Aastaks tellijatele kingime praegu ka kutse kontserdile, kus saame kohtuda silmast silma ja toreda elamuse osaliseks! 

Telli juba täna, et olla esimene, kes seda uut ajakirja saab veebruari lõpus piiluda! www.hingelepai.ee/telli-ajakiri 

Rõõmustame väga, kui need mõtted kõnetavad ka teid! 
www.hingelepai.ee

(Foto: Triin Maasik)

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga