Seda küsimust küsitakse meilt väga tihti. Peaaegu sama tihti kui et kuidas saab ilma reklaamita ajakirja teha. Umbes iga päev.

Kuidas on Hingele Pai siis vastu võetud?

Saame palju kiidusõnu, kallistusi ja sooje naeratusi, sest ajakiri on ilmselt tabanud just seda kohta meie lugejate südames, mis kohast meie seda ajakirja teinud olime ja teeme. Selles mõttes on see absoluutne kordaminek ja me oleme üleni rõõmsad!
Oleme saanud ka konstruktiivset kriitikat ja mõned asjad suvenumbri jaoks muutuvadki. Näiteks mõtleme ajakirju ümbrikustada, et nad kodudesse ikka ilusasti puhtalt jõuaksid ja samas – kuigi kiletamine oleks kordades soodsam – ikkagi loodust nii palju ei koormaks. Aga ka sisult tuleb uut!

Ja numbrid?

Paar tuhat Hingele Pai ajakirja on jõudnud Eestimaa kodudesse. Ehk mäletate, et vahepeal tellisime trükikojast lisatriaaži juurdegi? Poodide ladudest ja meie endi kodudest olid ajakirjad kahe nädalaga täiesti otsa saanud, lettidele veel jagus (ja neid lette on üle Eesti 170!) ja tänu sellele on Hingele Paid ka nüüd veel poodides saadaval.
Tore on see, et ka väiksemad tervisetoidu- ja disainipoed on hakanud viimasel ajal meie vastu omal algatusel huvi tundma ja tahavad ajakirja endale müüki võtta.

Kui te küsite ka finantsilises mõttes, siis kuna kulud on suured, siis ei, nulli me veel jõudnud pole. Ja iseendile muidugi mingit tasu maksta ei saa, aga see polegi olnud esimese ajakirjanumbriga meie eesmärk.

Kuidas üldse tunne on ja kuidas meil endil läheb?

Emotsionaalselt on ajakiri end juba esimese tagasiside hetkel ära tasunud. Ja esimesele 200 tellijale mõeldud kontsert oli küll väga südantsoojendav ja sealt lahkuti meid kallistades – siis teadsime, et see, mida me teeme, läheb korda ka teistele.

Meie endi elu ja tööaeg on praeguseks natuke normaliseerunud. Esimesed pool aastat oli küll hullumeelne tempo, ootamatusi, oli ka stressi, aga sees alati teadmine, et teeme midagi, mis meile väga korda läheb, nii et raskuste all me ei murdu(nud)!

Praegu algas meie jaoks tihe mööda Eestimaad tuuritamise periood – käime nii turgudel ja laatadel kui istume maha ja räägime senisest kogemusest pikemalt ka esmanumbri esitlustel üle Eesti (juba homme, kolmapäeval oleme Pärnus – vaata ülejäänud esitluspaiku ja aegu meie Facebooki sündmuste alt).
Sellistel puhkudel on väga tore kohtuda meie lugejatega – nad astuvad juba kaugelt otsustaval sammul suure naeratusega lähemale. Ka välismaalased tunnevad laatadel palju huvi ja oleme saatnud ajakirju ka välismaal elavatele eestlastele.

Mis saab edasi?

Praegu hakkab juba lõpusirgele jõudma meie suvenumbri ettevalmistused – suvenumber ilmub juba loetud nädalate pärast mai lõpus. Intervjuud on tehtud, lood on kirjutatud (khm-khm, ühte veel ootame! :), fotosessioonid käivad, kujundaja Teelel arvuti huugab.

Suvenumber tuleb jällegi natuke teistmoodi – ühest küljest on Marjul võimalust rohkem kohapeal kaasa lüüa kui kevadnumbriga, mil ta elas veel New Yorgis ja sisse tuleb mitmeid tema lugusid ja fotosid. Teisalt oleme saanud palju kommentaare, et Hingele Pai kõnetab ka mehi! See on andnud meile innustust teha sisu veel julgemalt omanäoliseks ja n-ö näidata iseloomu. Nii tuleb persoonilugu loova ja muheda Pärnumaa mehega ja nii mõnigi uus rubriik.

Oleme tänulikud, kui näitad oma poolehoidu ka tellides – ja tellida suvenumbrit juba saabki! Ka ainult ühe numbri kaupa, kui aasta tundub liiga suur tükk 🙂

Hingele Paid saab TELLIDA SIIT!*

Vaata ka meie videomuljetusi:

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga