Lisaks sisemisele ilule on ju oluline ka väline.
Jagan sinuga täna 3 müüti öise nahahoolduse kohta ja selgitan tausta.

  1. Iga uni on ilu-uni. Ei pea paika. Öösel nahk taastub, seda teame kõik. Et nahk jõuaks taastumisfaasi, kus toimub rakkude uuenemine, on oluline, et keha oleks lõpetanud stressihormoonide kortisooli ja adrenaliini tootmise. Uuringud näitavad, et tänapäeval see nii pole: väga paljudel jääb ka ööseks kortisooli tase liiga kõrgeks. Nii on end raske välja lülitada ja uni katkendlik. Lahenduseks sobib näiteks õhtune meditatsioon, aroomiteraapia ja nahale stressihormoone neutraliseeriv kosmeetikum.
  2. Nahk tahab öösel hingata ilma kreemita. Ei pea paika, naha pealmine kiht (0.25-0.40 mm) saab tõesti hapniku õhust, kuid ei surnud naharakud või kiht õli sisaldavat toodet pole selleks mingiks takistuseks. Hapnik liigub kergesti läbi naha lipiidide või õli sisaldava toote. Nahk vajab öises taastumise faasis samamoodi toitaineid, vitamiine ja antioksüdante nagu päeval.
  3. Öine nahahooldus olgu õlivaba. Öisel nahahooldusel pole eripäraseid kitsendusi võrreldes päevasega, hapnik liigub paremini just läbi õli sisaldava toote. Mõistlik on õhtuti nahk ja poorid puhastada ning oluline on leida toode, mis vastab su naha vajadusele: olgu see siis niisutus, elavdamine või silumine.

Ja pea meeles, et kvaliteet ja sinu enesetunne on kõige olulisem. Oma valik tee ikka enda tunnetuse põhjal.

Tahad hoida oma ilu?

Kingin sulle mõnusad harjutused, mida on lihtne kodus teha.

Spämmivaba. Ainult lõputud paid.

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga