Robin S. Sharma on tunnustatud juhtimisguru ja ülemaailmse kuulsusega raamatu „Munk, kes müüs maha oma Ferrari“ autor, kes esineb 5. novembril Tallinnas Saku suurhallis Eesti läbi aegade suurimal koolitusel Better You. Oma raamatus „Perekonna tarkused mungalt, kes müüs maha oma Ferrari“ selgitab Sharma lihtsat, samas hämmastavalt tõhusat süsteemi, kuidas valla päästa oma lapse loomulik juhipotentsiaal, samal ajal ka ise õnnelikumat ja täisväärtuslikumat elu nautides. Robin S. Sharma jagab lugejaga perekonna juhi viit meistrioskust ja lisab ka praktilised näpunäited.

Sharma kirjeldab raamatus, kuidas olla õnnelikum inimene ja parem lapsevanem, kuidas avastada oma lapse anded ja parimad oskused, kuidas saavutada paremad suhted nendega, keda armastad ja avastada oma laste iseloomu ja vaimujõudu, kuidas õpetada lapsi suurelt unistama ja edu saavutama, kuidas tuua oma ellu tagasi tasakaal ja leida elust rohkem lihtsust, rõõmu ja ande.

Hingele Pai jagab inspireerivast raamatust mõtlemapanevaid väljavõtteid.

  • Kõige kurvem asi elus pole mitte surm, vaid see, kui ei suudeta tõeliselt elada, olles alles elus.
  • Liiga paljud meist raiskavad aega, ilma et inimelu täius kordagi mõjule pääseks.
  • Elu lõpus pole oluline mitte see, kui palju mänguasju kogusime või kui suure raha kokku ajasime, vaid kui suure osa oma annetest ellu rakendada nii, et maailm muutus sellest väärtuslikumaks.
  • Tõeliselt on kõige olulisemad elud, millega me kokku puutusime, ja hea, mis me endast järele jätsime.
  • Edu tuleb su ellu iseenesest, olles ettekavatsemata, kuid vältimatu kaasprodukt, mille toob teiste inimeste aitamine.
  • Kui suudad igapäevaselt ellujäämisvajaduselt ümber lülituda teiste teenimisele, toob su pühendumus kindlasti kaasa ka edu.
  • Inimese tõeline eneseteostus ei tähenda neid suuri saavutusi, mis aitavad ajakirja või ärilehe kaanele pääseda, vaid hoopis neid lihtsaid väärikaid tegusid, mida me kõik suudaksime teha, kui tahaksime.

Millised on perekonna juhi meistrioskused?

Sharma soovitab pöörduda tagasi selle juurde, mis on elus kõige tähtsam ja nautida eluande. Kuidas olla siis hea vanem? Sharma on veendunud, et koduse elu juhtimine on alus juhtimisele elus.  

  • Juhtimine elus algab juhtimisest kodus.
  • Selle asemel, et lapsega riielda, kujunda temast juht.
  • Keskendu oma lapse tugevustele, mitte nõrkustele.
  • Et olla hea vanem, püüa olla hea inimene.

Inspiratsiooniks! Kirjuta üles ka Robin Sharma 11 soovitust parema elu saavutamiseks 🙂

  1. Ole tänulik.
  2. Võimle iga päev.
  3. Suhtu oma töösse kui kunstivormi.
  4. Looda parimat ja valmistu halvimaks.
  5. Pea päevikut.
  6. Loe “Benjamin Franklini autobiograafiat”.
  7. Tee nädalaplaan.
  8. Pane paika elu 5 prioriteeti.
  9. Eira segajaid.
  10. Joo palju vett.
  11. Tee tööd iga päev paremini kui eile.

Kes on Robin Sharma?

Õigusteaduste magister Robin S. Sharma on üks maailma hinnatumaid asjatundjaid juhtimise ja eduka elu kujundamise alal. Ta on kirjutanud viis bestsellerit, nende hulgas „Munk, kes müüs maha oma Ferrari“ ja „Kes nutab, kui sa sured?“. Robin S. Sharma loengud on alati hinnatud selliste organisatsioonide konverentsidel nagu Microsoft, GM, IBM ja FedEx.

Foto: Edu Akadeemia

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga