Kohtusin hiljuti krahvinna Maria von Bochiga Saksa-Prantsuse piiri lähedalt, Villeroy & Bochi 1748. aastal asutatud portselanifirma ühe omaniku-järeltulijaga.
 
Uurisin temalt, millised on toidu serveerimise trendid.

  • Tänapäevastes peredes on väikesed serviisid ja püütakse kasutada samu nõusid erinevate toitude jaoks: näiteks kausse, mis sobivad ühtviisi hästi nii müsli kui supi söömiseks. Salatitaldrikuid, mis sobivad ka pearoa nautimiseks. Pokaale, millest saab rüübata nii vett, morssi kui mahla.
  • Üks värske trend on musta värvi nõud – ja siin peab vaatama, et see materjal oleks ka tõesti seestpoolt must, muidu tekivad taldrikule noa kasutamisest üsna pea valged kriipsud.
  • Lisaks on hetkel popid kuldne, hõbe ja teised metalliktoonid.
  • Vähem mustreid ja väiksemad mustrid.
  • Ja muidugi-muidugi kõik keskkonnasõbralik ja naturaalne.
  • Hea uudis on see, et pole vaja kogu serviisi välja vahetada, vaid täiesti tervitatav on julgelt miksida erinevaid serviise.

Ja ilmnes ka kummaline fakt, et Eestis on ühe elaniku kohta kõige rohkem Villeroy & Bochi nõusid.

Maria küsiski, kas meil kõigil läheb nii hästi. Noh, khm, oleks see vaid nii!
Aga ma usun, et hubased kodud ja ühised söömised on meile olulised.

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga