Nii naise enesetunde kui ka välimuse juures mängib kõige suuremat rolli hormonaalne tasakaal. See aga sõltub suuresti stressist – naise hormonaalsüsteem on väga õrn ning hormonaalne tasakaal läheb kergesti käest stressirohke elu või ebatervisliku elustiiliga.

Naise nooruslikkuse röövivad stress ja mure, kehv uni, magus ja vale koostisega rasvade rikas töödeldud toit, kõhukinnisus või seedeprobleemid, suitsetamine ja alkohol.

Mida siis teha, et toita oma ilu seestpoolt väljapoole?

  1. Luba endale puhkust. Jäta maha supernaise sündroom – sa ei pea kõike jõudma, sa ei tohigi kõike jõuda. Võta aega iseendale ilma süüd ja häbi tundmata! Kohtle end armastavalt. Võta näiteks hommikul aeg, mis kuulub ainult sinule, kasvõi ainult minutike läbi mõtlemiseks, mille eest sa just täna tänulik oled – enne, kui teised oma vajadustega sinu energiat soovivad. Jalutamine, massaaž, vann – kõik see toetab su närvisüsteemi ja annab jaksu vastu pidada kriitilisemates olukordades.
  2. Hinga kogu päeva jooksul rahulikult ja n-ö kõhuga: nii, et kõht sisse hingates paisub ja välja hingates vajub.
  3. Söö hästi, sh häid rasvu: pähkleid-seemneid (leotatuna, et seeduksid paremini ega  viiks kehast vett välja!), avokaadot, aga kindlasti iga päev ka oomega-3-rasvhappeid, näiteks linaõli, chia-seemneid ja kvaliteetset vetika- või kalaõli, kokku umbes 2 tl.
  4. Joo olenevalt kaalust liiter-kaks (leiget) vett või vastavalt aastaajale sobilikke sooje jooke, näiteks talviti ingveriteed.
  5. Hoia seedimine korras ning toeta häid baktereid oma kehas.
  6. Väldi rafineeritud magustajaid ja eriti suhkruasendajat aspartaami, mis on närvimürk. Öeldakse, et naised võivad maksimaalselt teelusikatäie magusat päevas süüa – rohke magus viib närvisüsteemi tasakaalust välja ehk muudab meid emotsionaalselt ebastabiilsemaks ja ka naha vanemaks.
  7. Kasuta naha puhastamiseks ja toitmiseks naturaalset kosmeetikat.
  8. Hoidu mürgistest sünteetilistest ühenditest ja ainetest nii puhastusvahendites, voodipesus ja riietes kui ka kosmeetikas ja parfümeerias – toksiinid on kehale lisakoormus ega leia teed kehast välja.
  9. Lõpeta dušš külma veega – piisab vaid 30 sekundist!

Külm dušš, enesemassaaž, õige toitumine, liikumine ning naturaalsete vahenditega juuste ja naha eest hoolitsemine tasakaalustavad naise hormonaalset süsteemi ning toetavad närvisüsteemi, et see oleks võimeline vastavalt olukorrale kas stressile vastu pidama või lõõgastuma.

Ja siis tuleb ka ilu seestpoolt väljapoole!

Vaata videost harjutusi, lisades oma meiliaadress siia:

Tahad hoida oma ilu?

Kingin sulle mõnusad harjutused, mida on lihtne kodus teha.

Spämmivaba. Ainult lõputud paid.

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga