Olen täna inspireeritud sellest soojast sügishõngulisest ilmast.
Poeg kütab kaminat, Tauri parandab katust ja mina otsisin välja kummikud ja saadan sulle meie pere seenekastme retsepti.

Eile nägin poes kukeseeni soodushinnaga, aga neid võib eelistatavalt muidugi ise noppida.

Retseptis võid asendada kukeseened ka puravikega.

Ja siit ta tuleb:
Kukeseenekaste värskete kartulitega

  1. Kuumuta oliiviõli, lisa peeneks hakitud sibul ja prae madalal-keskmisel kuumusel pisut.
  2. Lisa peeneks hakitud kukeseeni ja jätka praadimist veel veidi.
  3. Kui kukeseened tunduvad valmis, lisa kookoskoort ja soovi korral pisut vett.
  4. Aja korraks keema ja keera siis kuumus ära – sest kaste on valmis.
  5. Maitsestamiseks lisa Himaalaja roosat soola ja jahvatatud musta pipart.
  6. Serveeri koos keedetud värskete kartulitega või ahjukartulitega – kui kartulid on mahedalt kasvanud, siis muidugi söö neid koorega, sest nii hoiad hulga aega kokku ja saad kõik kasulikud ained, mis kartul oma koore sisse on talletanud.

Ja head isu 🙂

P.S Foto autor: Ruudu Rahumaru

Kui soovid minult veel nippe, mõtteid ja retsepte, registreeru siin ja ma saadan sulle hommikused harjutuse,d mis ei nõua mingit aega ega vaeva.

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga