Saadan oma kõige soojemad tervitused Eestisse kõigile teile, kes olete valinud taibata, et elamine ei seisne vaid süsteemidesse sobitumises või oma hinnalist elu teiste ootuste täitmise peale raisates.

Mõnus ja vabastav on mõista, et võin oma elu elada vabalt, lastes minna kogu stressil, mida tekitab pidev muretsemine selle üle, mida teised minust mõtlevad – ma ei pea seda vastutust oma õlul enam kandma.

See selge taipamine jõudis minuni, kui rändasin Indias ja reisimine sai mu vaimseks teekonnaks. Reisimine õpetas mulle, et kõik möödub ja iga inimolend igatseb oma südamesse rahu ja armastust. Mõistsin, et keegi ei anna teistele hinnanguid, viibides kõrgema teadlikkuse seisundis ja ka neid, kes seda ei vali, ei tohiks hukka mõista.

Hirmud on meie ees seisvad tõkked, mis ei lase liikuda oma kõrgema, varjatud potentsiaalini. Olles kord üht tõket ületades edasi liikunud, taipad tagasi vaadates, et seda polnudki kunagi seal – ja naerad. Oma kujuteldavaid tõkkeid ületades saad enesekindlamaks ja tugevamaks teadmises, et tõkkeid polegi päriselt olemas, nad ilmuvad su ellu vaid põhjusel, et sina usud nende olemasolusse.

Ja miks me muretseme kujutluspiltide pärast, mis teistel meie kohta on? Sellele tasub hetkeks mõelda. Ja võib juhtuda, et leiad, et sügaval sisimas otsime tunnustust, armastust ja mõistmist. Kuidas aga saavad teised meid mõista ja armastada, kui me iseend ei mõista ega armasta?

Oma rännakutel kohtasin ma Indias valgustunud meistrit, kes näitas mulle, kui imeline on aru saada, et asi pole selles, mida me mõtleme, vaid viisis, kuidas me tegelikkust tajume. Millest üldse mõelda, vaadates taeva lõpmatust? Kas lille uskumatut ilu silmitsedes tuleb pähe ühtegi mõtet? On võimatu mõelda millelegi muule, vaadates ühtainsat lumehelvest teades, et iialgi ei leidu teist täpselt samasugust. Sina oledki see taevas, see eriline lilleõis ja lumehelves, palju enamat, kui ükski mõte võiks kirjeldada.

Armasta, naera ja hinga sügavalt sellesse kõige vaimustavamasse kogemusse, elusse, mis on sulle antud. Tea, et oledki universumi kõige kaunima loomingu osa.

Armasta end ja universum armastab sind. OM

Ananda Das

 

 

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga