Brr, ongi unistuste talveilmad käes! Mida soovitab iidne ajurveeda tarkus, et hoida end sisemiselt ja väliselt soojas?

1. Viska villast!

Otsi välja oma mõnusad (loodetavasti pehmed ja pikad) säärised, keri pehme sall kuni ninani ümber kaela ja turja, hoia pea soojas, kanna naturaalset villast ja ära pea paljuks panna pükste või kleidi alla pikk pesu, minu lemmikud on meriino- või siidivillast.

2.  Too ellu vürtsi

Ingver igal kujul: toidu sees, teena või isegi pisikest juppi närides toob sooja sisse ja ergutab seedimist ja immuunsüsteemi. Soojendavad vürtsid tees või toidus on ka kaneel, nelk, muskaatpähkel ja must pipar (aga mitte tšilli, mis mõjub risti vastupidiselt – viib sooja seest välja!).

3. Leia sooja

Vana hea saun (…tegelikult ajurveedas mittesoovitatav, kuna kuumutab pead ja on liigselt temperatuurikõikumistele üles ehitatud), mõnusat meeleolu tekitavate eeterlike õlidega vann või jalavann, aga ka lihtne käsitsi nõude pesemine toob soojatunde sisse.

4. Küpseta kaua

Igasugused mõnuga ahjus või kuumuses podisenud hautised, supid, ahjuroad aitavad selle õige sooja sisse. Külmal ajal vähem toorest jahutab keha vähem.

5. Kehale pai

Soojendav on näiteks seesamiõli – kui valida, millega end kreemi asemel pärast dušši või vanni määrida. Kookosõli seevastu on jahutava toimega ja sobib seega rohkem suvesse.

6. Nahk kuumaks

Kuigi magamine tundub just õige ja hää, teeb pikalt voodis laisklema jäämine siiski uimaseks ja aeglaseks. Leia endale sobilik uneaeg ja –pikkus ning lisa ergutamiseks oma nädalakavasse ka sulle sobilik treenimisviis ja tee endal trennis nahk kuumaks!

Tule minuga 9.-11. märtsil elustiili-ritriidile “Unistused reaalsuseks”

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga