Esimeste haigusemärkide peale hakkan kohe tegutsema ja olen rõõmus, kui saan tühistada mõne kohustuse ja olla kodus. Muidugi alati see ei õnnestu – tuleb meelde kasvõi kevadine Hingele Pai tellijate üritus, kus ma just 40 minutit enne kodust väljumist haigeks jäin. Aga mul tuli ikkagi minna!

Sageli aga saab aja maha võtta ja enda eest kohe hoolitsema hakata – nii jääb haigus palju lühemaks ja mõnikord saab talle näpud taha ja ennast tervenemise poole pöörata juba mõne tunniga või maksimaalselt ööpäevaga.

1. Joon soodavett, kuna see teeb keha aluselisemaks (põletik seevastu tekib happelises kehas). Esimesele klaasitäiele soojale veele lisan 1 tl soodat (või maitse järgi, natuke vähem), edasiseks teen sellise lahuse, kus 2 liitri vee sisse ½ tl soodat ja samapalju himaalaja roosat soola.

Soodavett püüan vähemalt 30 min enne söögiaega mitte juua, et mitte mahendada maohapet.

Alternatiivina võib juua sidrunivett või õunaäädikavett – see teeb samuti keha aluselisemaks (jah, olles ise hapu!).

2. Võtan ühekordselt 20 000 ühikut D3 vitamiini tilku või spreid. (Suvel arvestan, et keha suudab päevas maksimaalselt 20 000 ühikut ära töödelda ja kui on päikeseline ilm ja kui olen väljas olnud, võtan juurde vaid umbes 2000 UI sümboolse koguse.)

3. Võtan (soodaveega vahet pidades) väikese shoti sidruni- ja ingverimahla vähese veega. Ingverimahla saab näiteks nii, et riivitud ingverist pigistad näppudega pisut mahla välja. Mett ma ei pane, et hoida keha suhkrust seni kuni haigus liigub selgelt paremuse suunas.

4. Valgurikkaid, jahu- ja suhkrusisaldusega toite võimalusel ei söö (haigena pole mõnikord valida – sööd seda, mida kodus on, vältimaks poodi minekut).

Söön köögi- ja puuvilju või püüan rohkem juua ja vähem süüa.

5. Võtan C-vitamiini+tsingi tableti umbes iga tunni või alguses poole tunni tagant. Söön (külmutatud) pihlaka- või astelpajumarju, jõhvikaid, mustsõstraid.

6. Õhtul enne magamaminekut võtan ühe või kaks kapslit piimhappebaktereid. Kui mul on nohu või kurk kibe, võtan ka boulardii pulbrit, avan kapsli ja lasen suus sulada.

7. Püüan võtta rohkem aega magamiseks, sest just une ajal aktiveerub keha isetervenemise seisund.

Lisaks püüan läbi mõelda, mida olen tundnud emotsionaalses plaanis ja kas ehk haigus sealtpidi mul endal kehasse tekitatud.

+ muud nipid vastavalt konkreetsetele sümptomitele, aga need seitse asja on mu jaoks üldtugevdavad.

Enda tervendamisel miksin teadmisi ja vahendeid nii homöopaatiast, taimeravist, ajurveedast, hiina meditsiinist ja muidugi teatud olukordades ka klassikalisest lääne meditsiinist.

Kui tahad veel lugeda, siis tervist toetava elustiili lihtsatest komponentidest kirjutan siin: https://www.hingelepai.ee/post/2018/tervist-toetav-elustiili-lihtsad-komponendid

ja siin: https://www.hingelepai.ee/post/2018/tugeva-immuunsuse-kaks-alustala

Kuidas hoida oma tervist ja energiataset sügisel? Osale 5-päevasel minikursusel online 5€-ga siit: https://www.ticketer.ee/sugise-elustiili-minikursus

Tahad hoida oma ilu?

Kingin sulle mõnusad harjutused, mida on lihtne kodus teha.

Spämmivaba. Ainult lõputud paid.

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga