Elame oma mõtetes kujutluste ja kajade maailmas, kus enamik, mida mõtteis kuuleme, on vaid peegeldus meie minevikust, hirmudest, ebakindlustest. Mõtete virvarr. Kuidas kõndida sirge seljaga mööda neist meele peibutistest ja leida viis, kuidas tulla taas tagasi rahu juurde? Oma keskmesse.

Mida teha, kui mõtted ei taha kuidagi peast lahkuda?

Kuulates mõtteid, mis pidevalt tähelepanu otsivad, tundub aga vahel, et nad ei anna meile seda, mida tegelikult sisimas vajame. Ükski hea lahendus ei sünni siis, kui pea on mõtteid täis.

Ole natuke rahulikult ja vaikselt ehk mediteeri igal hommikul kohe peale tõusmist vähemalt 5 minutit. Vaatle mõtteid, mis peas keerlevad, kuid ära anna neile uut jõudu, vaid lase neil mööduda.

Tunneta vaikust ning märka oma keha.

Püüa tulla taas vaikusesse ja kuulatada mõnel korral päevas, eriti peale intensiivset toimetamist ja kiirustamist. Loo taas vaikus ja kuula.

Ja kui sa oled leidnud selle vaikuse, siis küsi mõttes ja oota vastust. Igale sinu küsimusele on vastus ootamas – on vaid vaja valmidust seda vastust kuulda, ära tunda. Nii jõuavad sinuni ka vastused oma küsimustele, lahendused probleemile või sügavam mõistmine iseenda kohta.

Tee endale kuulamise detox

Käi looduses ja kuula looduse loomulikke hääli: tuult, linde-loomi ja puid. Looduse helidel on tervendav vägi, need on justkui palsam hingele. Iga helivibratsioon, hääl on justkui nektar, mis meid toidab. Nendes loomulikes helides on sügavam tarkus, mis jõuab meieni alateadlikult.

Kuula püha muusikat

Vali kuulamiseks puhas, püha muusika, mis rahustab ja loob armastuse ja harmooniatunde. Näiteks mantrad on sellised iidsed pühad häälikud, mis mõjutavad meie sagedust ja ülendavad.

Igapäevane meelepuhastuse harjutus

Kujuta ette meeleseisundit, kui sul pole ühtegi pettekujutelma, takistavat uskumust ja alla tõmbavat mõtet ehk illusiooni. Kuidas sa end tunneksid ilma segavate mõteteta, kui miski ei tule sinu rahu segama? Kui sa oled täiesti kindel, et sa oled armastatud ja sul on turvaline. Kas sa oled end niimoodi tundnud, kasvõi minutiks? Nüüd tunneta, mis oleks, kui sa venitaksid seda hetke lõpmatuseni. Luba sellel vaikusel ja rahul korrutuda 100ga.

Tahad end tunda särava ja energilisena?

Kingin sulle 3 hommikuharjutust.

Spämmivaba. Ainult lõputud paid.

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga