Smuuti on geniaalselt lihtne, maitsev ja toitev toidukord. Jagame täna sinuga Marika Blossfeldti klassikalise rohelise smuuti retsepti, mis sobib nii kevadpuhastuseks kui ka muidu + 2 nippi, kuidas smuutidest kõik väärtuslik kraam kätte saada.

  1. Suhtu smuutidesse kui toitu, mitte jooki – nende kulinal joomise asemel naudi neid pigem lusikaga amps-ampsu haaval ja mälu hoolikalt, nii saab toit ensüümidega seguneda ning seda on kergem seedida.
  2. Smuutidesse tasub alati ka rasvainet panna – rohelistes smuutides aitab see organismil rasvlahustuvaid vitamiine omastada, rohketel puuviljadel baseeruvates smuutides aga aeglustab rasvaine suhkrute imendumist verre.

Klassikaline roheline smuuti, mis täidab meid kõige väekaga:

  • 240 ml ehk tassitäis külma vett
  • 4 peotäit lehtköögivilju (nt spinat, lehtkapsas, lehtpeet, naat, võilillelehed, nurmenukulehed), jämedad varred eemaldatud ja väiksemateks tükkideks rebitud
  • 1 banaan, kooritud ja tükeldatud
  • 1 peotäis värskeid või külmutatud marju
  • 1 avokaado, puhastatud
  • 1 sl kookosrasva

(Retseptist jätkub 3 klaasitäieks)

VALMISTAMISKÄIK:

1. Pane kõik koostisosad loetletud järjekorras kannmikserisse ning püreesta ühtlaseks massiks.

2. Vala smuuti ilusasse klaasi ja söö aeglaselt

Foto: Marju Randmer-Nellis

Tahad end tunda särava ja energilisena?

Kingin sulle 3 hommikuharjutust.

Spämmivaba. Ainult lõputud paid.

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga