Smuuti on geniaalselt lihtne, maitsev ja toitev toidukord. Jagame täna sinuga Marika Blossfeldti klassikalise rohelise smuuti retsepti, mis sobib nii kevadpuhastuseks kui ka muidu + 2 nippi, kuidas smuutidest kõik väärtuslik kraam kätte saada.
- Suhtu smuutidesse kui toitu, mitte jooki – nende kulinal joomise asemel naudi neid pigem lusikaga amps-ampsu haaval ja mälu hoolikalt, nii saab toit ensüümidega seguneda ning seda on kergem seedida.
- Smuutidesse tasub alati ka rasvainet panna – rohelistes smuutides aitab see organismil rasvlahustuvaid vitamiine omastada, rohketel puuviljadel baseeruvates smuutides aga aeglustab rasvaine suhkrute imendumist verre.
Klassikaline roheline smuuti, mis täidab meid kõige väekaga:
- 240 ml ehk tassitäis külma vett
- 4 peotäit lehtköögivilju (nt spinat, lehtkapsas, lehtpeet, naat, võilillelehed, nurmenukulehed), jämedad varred eemaldatud ja väiksemateks tükkideks rebitud
- 1 banaan, kooritud ja tükeldatud
- 1 peotäis värskeid või külmutatud marju
- 1 avokaado, puhastatud
- 1 sl kookosrasva
(Retseptist jätkub 3 klaasitäieks)
VALMISTAMISKÄIK:
1. Pane kõik koostisosad loetletud järjekorras kannmikserisse ning püreesta ühtlaseks massiks.
2. Vala smuuti ilusasse klaasi ja söö aeglaselt
Foto: Marju Randmer-Nellis