PORTREEFOTO ANNIKA METSLA
TEISED FOTOD TOOMAS VARDJA

VIDEOGRAAF TALLINN 
WWW.TOMVAR.EE

Kuidas sai sinust videograaf?

Nii nagu paljud Ameerika tuntud muusikud on oma talendi leidnud kirikukoorides, sain ka mina esimese praktika videote tegemises Oleviste koguduse noortega – neilt sain nii edasi viivat kriitikat kui ka julgustust, et üleüldse algust teha.

Mis on sind filmimise ja oma stiili väljakujundamise juures kõige rohkem inspireerinud?

Ennekõike on minu stiili ja suhtumist töösse mõjutanud muusikaõpingud. Aastatega tegi trompetiharjutamine selgeks, et ilus ja korrektne tulemus on iseenesestmõistetav. Tulemus ei saa kunagi täiuslikuks, aga alati tuleb püüelda täiuse poole.

Mis on olnud sulle kõige suurem väljakutse?

Alustamine on kõige raskem, sest siis on kõige rohkem suuri küsimusi korraga. Hilisemad väljakutsed võivad samuti rasked olla, aga need tulevad
enamasti ükshaaval. 

Mis teeb sellest sinu jaoks erilise ameti?

Saan kohtuda inimestega, kellega muidu mu teed ei ristuks. Issanda loomaaed on kirju ja igaühelt on midagi õppida. Saadud õppetunde nimetaksingi selle töö juures kõige suuremaks võiduks.

Missugust nõu annaksid iseendale, kui peaksid uuesti otsast alustama?

Kahetsen perioode, kus rabelesin liiga palju. Paratamatult tuleb uue firma loomisel anda endast 150 protsenti, kuid isiklik areng ei tohi kunagi varju jääda. Soovitaksin nooremale endale jätta projektide vahele aega, et tehtud töid analüüsida ja tagasisidet küsida. Liiga tihti olen olnud orav rattas, tähtaegadega võidu jooksmas.

“Isiklik areng ei tohi kunagi varju jääda.”

Mis aitab sul hoida elus tasakaalu?

Kahjuks ei saa ma öelda, et mu elu oleks traditsioonilises mõttes tasakaalus. Tihti avastan end öötundidel kontorist ja seda lihtsalt inspiratsioonipuhangust. Siiski võtan aeg-ajalt ette tühja paberi, et seal oma elu pulkadeks lahti võtta. Mõtisklen, kuulan südame häält ja panen uue kursi järgmiseks päevaks, nädalaks, kuuks, aastaks. Raskemate otsuste juures pöördun palves Jumala poole – kristlasena on see loomulik ning nii mõnelgi korral on just Jumal aidanud mul raskeid otsuseid langetada. 

Millest sa praegu unistad ja mille suunas plaane sead?

Unistan eduka meeskonna loomisest, oma valdkonnas maailma parimaks saamisest. Unistan olla teerajaja videomaailmas. Tahaksin luua kunstilisi lühidokumentaale. Nendest võiksid huvitatud olla ettevõtted, sest toote või teenuse taustaloo jutustamisel võiks lühidokumentaal olla hea alternatiiv tavalisele videoreklaamile. Jätkan kindlasti ka pulmavideograafina, ka selles vallas on mul saavutamata sihte.

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga