28.-29. juulil toimub Haapsalus Joogafestival, kus Rain Tunger valib muusikat ekstaatilise tantsu jaoks. Tunger on 11 aastat olnud Raadio 2 tantsumuusika saate “Progressioon” juht ja nimetab end maailmamuusika fänniks.

Mida oled sa joogapraktikast võtnud kaasa igapäevaellu ja kuidas üldse joogateekonnale asusid?

Esimese praktilise kogemuse sain hatha-jooga õpetaja Holger Oidjärve juhendamisel. Joogatunni lõppedes oli minu seisund võrreldes eelnevaga totaalselt muutunud. Kehas oli kergus, meeltes valitses vaikus, kogesin südame avanemist, helgusetunnet. Nägin kogu oma elu teistes toonides ja seda kõigest ühe tunniga. Soovisin endale rohkem sellist seisundit, seega nii see alguse saigi.

Mida kujutab endast ekstaatiline tants Joogafestivalil?

Eesmärgiks on vabadustunde kultiveerimine, ühenduse loomine sisemise lapse ja seeläbi elurõõmuga. Meie kehades liigub väsimatult kõik 24/7. Sellest järeldan, et liikumine on ka meile olemuslikult hästi tähtis. Eelnevad kogemused ja oskused pole siinkohal olulised. Joogafestivali ekstaatilisel tantsul ootab meid ees maailmamuusika kontsert ja house-muusika rännak, täis kõiksuguseid rütme, värve, harmooniat ja kulminatsioone. Oleme tunnistajateks minu püüdlustele luua terviklik seiklusterohke kuuldemäng, mis puudutab meis kõigis midagi ürgset. See on kõige parem kingitus üldse – kingitus iseendale. Soovin kõikidele osalejatele avatust, usaldust, enesele lubamist, kohalolu, vabadusetunnet, sügavat kogemiserõõmu, palju naeratusi ja kõike muud, mis toetab igaühe isiklikku sisemist rännakut.

Kuidas on tants ja jooga omavahel seoses?

Praegusel hetkel arvan, et kohalolu, lahtilaskmine, lubamine kehal liikuda nii, nagu keha seda soovib. Märkan päris tihti, kuidas minus on ahelad, mis ei luba mul täiesti vabalt tantsida. Küll keegi vaatab, tunnen ennast nõmedalt, kas ma teen seda ikka õigesti või eitan, et see mulle meeldida võiks jne. Tegemist on protsessiga, mida vaatlen suure usalduse ja imetlusega. Teadlik tants, eneseväljendus liikumise kaudu ja selle pidev praktiseerimine on olnud minu elus vabastavaks jõuks ning suureks abiks enese aktsepteerimisel, armastamisel.

Mis on see, mis sind tantsu juures võlub?

Võlub sisemise vabaduse tunne, sellest tulenev rõõm ja ka võimaluste piiramatus. Lisaks veel sünergia, mis tekib teiste imeliste inimestega ehk sügavam ühendatusetunne kõikide meie teekonnakaaslastega. Peale ekstaatilist tantsu tunnen alati suurt tänu ja heaolutunnet ning eluenergia suurenemist, mis kestab veel päevi peale üritust.

Kes võiksid võtta osa ekstaailisest tansust?

Absoluutselt kõik! See on koosloomine, kus igaüks on hästi tähtis ja imeline täpselt sellisena nagu ta on!

Joogafestivali programm ja piletid SIIT

Tahad end tunda särava ja energilisena?

Kingin sulle 3 hommikuharjutust, mis ei võta mingit aega ega nõua vaeva.

Spämmivaba. Ainult lõputud paid.

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga